Как се паркира чрез SMS?

Клиентите на българските мобилни оператори могат да паркират на улици, булеварди, площади и паркинги с въведен режим за почасово платено паркиране, като изпратят кратко текстово съобщение (SMS) на номер 1302 или 1303 със съдържание държавния контролен номер на автомобила, без да изписват абривиатурата на държавата, от която е автомобила.
Удостоверяване на заплащането и контрола на действителното време на паркирането на автомобили в "СИНЯ ЗОНА" или в "ЗЕЛЕНА ЗОНА" става с предварително закупен от водача талон или с изпратен SMS.

Удостоверяване на заплащането и контрола на действителното време на паркирането на автомобили става с предварително закупен от водача талон или с изпратен SMS.

Таксуването на паркиране с един SMS е за 1 час. Сигналът за паркиране чрез SMS се подава веднага след паркиране на автомобила върху паркомястото.

Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално съдържанието на табелата с регистрационния номер на съответното ППС.

Цената на услугите „паркиране чрез SMS" и „паркиране чрез телефонно позвъняване" с ДДС за 1 час паркиране се определя от Столичния общински съвет и е равна на цената за паркиране с талон с ДДС, като стойността на SMS се определя отделно - по тарифния план на клиента.